suntour duro fr20
suntour duro fr20
Cześć! chce kupić sobie amorek do ramy kross sign ds. Myślę o suntour duro fr20? co o nim sądzicie? ma on sztywną oś, golenie 35mm i 150mm skoku. Czy lepszy jest taki nowy amor czy używany marzocz?? co sądzicie, piszcie obszernie:) z góry dzięki za info
-
rafal
- Gadu-Gadu: 0
Re: suntour duro fr20
No w sumie to lepiej brać używanego Marcocha. Dużo lepiej pracuje i wiele więcej wytrzyma. Weź sobie używaną Z1 !! bardzo dobry Amor. wiem z Doświadczenia 
-
dominik5357
- Gadu-Gadu: 12802488
- Styl jazdy: Downhill
no tak, marzocz to marzocz, ale przecierz jest ryzyko kupna amorka po przejściach, gdzie przy kupnie niema możliwości zweryfikowania jego stanu (kupno przez net), a w cenie uzywanego marzocza można kupić nowe, niezmęczone duro... sam niewiem:)
-
rafal
dominik5357, a przepraszam skąd wziąłeś tą teorie że wszystkie marcochy lepiej pracują?? Nie powiem, sam miałem xtr i duracza, ale stare wersje i wiem że to jest tylko uginacz, ale to nowe FR20 jest niczego sobie
jeździłem na fr20, a z1 miałem sam i gdybym miał wybierać między tymi dwoma, to bym się najpierw mocniej zastanowił. Musisz wybrać pomiędzy nową rzeczą z gwarancją, która może ciut gorzej pracować, choć niekoniecznie, lub używaną, lepiej pracującą, ale nigdy nie masz pewności co się z nią działo w przeszłości i co ma w środku przed kupnem. Po tygodniu okaże się, że cudowna z1 pękła przy zjeździe z krawężnika, bo miała jakieś pęknięcia zamalowane farbą lub mikropęknięcia, których nawet nie zauważyleś. Pzdr
-
DHPoP
dzięki za podpowiedzi, amorek już kupiony, duro oczywiście, jak narazie bardzo pozytywne wrażenia... pozdr
-
rafal
dzięki za podpowiedzi, amorek już kupiony, duro oczywiście, jak narazie bardzo pozytywne wrażenia... pozdr
-
rafal