Dwa tygodnie temu nabawiłem się kontuzji (nie na rowerze) ktora wyklucza mój udział w sportach rowerowych do konca tego sezonu wiec jestem zmuszony sprzedać moj rower.
Rower jest złożony na podzespołach:
Rama: NS BITCH 2007
Amortyzator: SR SUNTOUR DURO 130mm
Kierownica: NS JALAPENO
Stery: FSA THE PIG
Mostek: NS QUARK
Gripy: LIZARD SKINS MOAB DC
Klamka HAMULCOWA: AVID FR5
Hamulec: AVID BB5 185mm
Siodło: SelleRoyal
Zacisk sztycy: no name
Suport: TRUVATIV HOWITZER TEAM
Korba: TRUVATIV HUSSEFELT 1 zębatka
Pedały: DEE PRO ONE PLATFORMOWE
Łańcuch: SRAM
KOŁO PRZÓD:
Piasta: DARTMOOR X-ROLLS 36h
Szprychy: CN SPOKE
Nyple: DT SWISS ALUMINIOWE (CZERWONE!)
Obręcz: DARTMOOR BLIZZARD 36h CZERWONA
Opona: Kenda K-RAD + dętka
KOŁO TYŁ:
Piasta: NS COASTER SS 32h + WOLOBIEG DICTA 14
Szprychy: DT CHAMPION
Nyple: DT SWISS ALIMINIOWE (CZERWONE!)
Obręcz: DARTMOOR BLIZZARD 32h
Opona: Kenda K-RAD +dętka
Waga: ok 14 kg
CENA WYJŚCIOWA 1500zł
Rower składany był w czerwcu zeszłego roku z SAMYCH NOWYCH CZĘŚĆI za wyjątkiem ramy ktora pochodzi z 2007 i była kupiona jako używana. Na większość części mam jeszcze paragony, amortyzator jest na gwarancji. Na rower ten łącznie wydalem ponad 3000zł i włozyłem w niego bardzo dużo własnej pracy i czasu.
Jego stan oceniam na dobry+, gdzieniegdzie widać rysy na lakierze, jednak rower jest w 101% sprawny!
Posiada on świeżutkie, nowiutkie półmetaliczne klocki hamulcowe ktorych nawet nie zdążyłem do końca dotrzeć. Mają one za sobą 4 dni jazdy.
W rowerze nic nie trzeszczy, skrzypi, jako ze kolarstwo to moje zamilowanie, to bardzo dbałem o ten rower.
Dbałem aby zawsze wszystko było dobrze nasmarowane i dobrze chodziło i nie używałem do tego zadnych preparatow typu WD-40, a specjalistycznych smarow np firmy Finish Line.
Koła zbudowane są na niebywale wytrzymalych obręczach Dartmoor Blizzard. Rower nie był katowany, jeżdżony głównie w streecie bo niestety z powodu kontuzji nie dotrwalem do gotowej miejscówki dirtowej. Nie będe ukrywał, że koła mają lekkie bicie boczne, co jest nieuchronne przy próbach 180-tek itp. Po złożeniu koła szprychy trochę poluzowały się, jednak na życzenie kupującego oddam rower do serwisu na profesjonalne centrowanie kół NA MÓJ KOSZT!
Rama ma też charakterystyczne „upalenie” lakieru przy „kominie” co jest pozostałością po wyjęciu sztycy która utknęła w ramie, jednak już jest wszystko ok, jedyna pozostalosc to wlasnie nadpalony lakier.
Geometria tej maszynki jest wprost idealna do dirtu, 4x, dualu, ale również mozna poczuć na niej dozę adrenaliny w DH i znaleźć trochę "spokoju" w ulicznym STREECIE.
Jedynym mankamentem calosci tego seciku jest dość mocno zużyta tylna opona.
Każdy kto miał okazję przejechać sie na nim stwierdzał, że bardzo przyjemnie się na nim jeździ.
Możliwość obejrzenia roweru i jazdy próbnej w Warszawie w Śródmieściu lub okolicach Warszawskich Włoch.
Chcesz wiedziec więcej? Potrzebujesz więcej zdjęć? Pisz, chetnie odpowiem
Zachecam do kupna!
http://www.allegro.pl/item1084641755_ns ... uncon.html
kontakt: gg 8856246 (pisac nawet jak niedostępny)
email: ibike@gazeta.pl